dimecres, 1 d’abril del 2020

Molletes en temps de coronavirus


Torno a posar en marxa el bloc, 3 anys després de la darrera entrada, torno a escriure, potser es el confinament del Coronavirus o potser era la necessitat de compartir amb tots vosaltres les meves  receptes, la meva intenció es mantindre actiu el blog i interactuar amb tots vosaltres, aixi que enceguem el forn i som-hi.

Molletes en temps de Coronavirus


Avui tornem amb un dels meus bàsics, a fer pa, el confinament es una fantàstica excusa per tornar a cuinar bons plats i fer pa. Avui toquen Molletes. Un pa ideal per menjar per esmorzar o berenar, torrats amb oli i sal o amb tomàquet.

En fi no m’enrotllo més, per a 8 unitats necessitem (Els productes sense lactosa, no és clau que siguin així però a casa no a tothom li va be la lactosa, els podeu canviar per la versió “amb” sense problemes)

·      500 grams de Farina (jo he usat 450 “normal” i 50 de força, però si poseu 500 grams “normals” o be us poseu creatius amb la farina no passa res, això si, si feu servir integrals, potser heu d’afegir una mica més de líquid.
·      1 iogurt natural (125 g) (en el meu cas La Fageda sense Lactosa)
·      130 g Aigua
·      50 grams de llet (sencera sense lactosa)
·      12 grams de llevat fresc mitjà pastilla o bé 4 grams de llevat sec (llevat de pa, no Royal)
·      3 cullerades soperes d’oli
·      25 grams de mel
·      3 grams de sal ( al gust de cadascú)

Aquesta recepta la podeu fer a ma, o amb amassadora (Kitchen aid, amassadora , thermomix o be Mambo), jo avui l’he fet amb Mambo, però no hi ha cap canvi.

Barregeu TOTS els ingredients  comenceu a barrejar poc a poc integrant i després li doneu una mica de monyeca (si ho feu a ma) o de maquina.

Jo a la Mambo(Thermomix)  he posat 10 minuts a velocitat 1 i 10 més a vel. 2.

Amb la Kitchen seria 1 minuts vel. 1, 5 a vel 2 i 10 a vel 4.

Si ho feu a ma, amasseu amb reposos  (5 minuts d’amassat i 5 minuts de repòs) així 3 cicles. Eviteu la temptació d’afegir molta farina a la taula, poseu-vos oli a les mans i seguiu amassant, poc a poc deixarà d’enganxar-se.

Un cop tingueu la massa preparada, la poseu en un vol amb una mica d’oli i la deixeu reposar fins que dobli, depèn de la temperatura variarà, però a mi a mitjans de març a Barcelona, en 1 hora estava doblada.

Enceneu el forn a tota castanya i si teniu pedra o planxa, comenceu abans pera que agafi el màxim de temperatura.

Feu una capa fina de farina i tireu la massa a sobre, desgassifiqueu-la i feu una forma rodona com si fos una pizza, talleu amb l’espàtula 8 trossos (com una pizza) i feu una bola amb cada porció deixant una massa ben apretada.

Aplaneu les boles amb la ma, i passeu-les per farina per tal de que no s’enganxin, han de quedar d’un dit màxim de gruix. Poseu les en una placa de forn amb un paper a sota perquè no s’enganxin.

Deixeu uns 45 minuts més fins que doblin el gruix i les podem posar al forn.

Un cop dins amb la temperatura al màxim, normalment 250ºC, hem de fer vapor i per tant ficarem 2 glaçons o tirarem mig got d’aigua a la base del forn i tancarem la porta ràpid, així farà vapor i pujarà més el pa.

Al cap de 5-8 minuts obrim perquè surti el vapor i baixem la temperatura a 200-210 graus durant uns 15 a 20 minuts, si voleu a la meitat del temps els hi podeu donar la volta (amb compte que cremen)

Els deixem refredar en una reixeta  i a punt per obrir i menjar. I a tu com t’agraden mes torrats o sense torrar?

Deixeu els vostres comentaris i per suposat les vostre fotos!!

Vagi de gust

Detalla de la molla del Mollete

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada