dimarts, 20 d’octubre del 2015

Cuixa de porc macerada al forn


Quan tens 12 persones a taula per a una celebració, la gran pregunta es que faig per dinar sense escurar-me les butxaques. Aquest plat és una gran opció, molt economic, molt bona i que no et treurà massa temps, que després sempre arribem justos a l'hora del dinar.


Una cuixa de pernil com la de la foto, de poc més de 3 Kg (desossada) us pot costar entre 17 i 20 eur, com podeu veure una molt bona opció per a mantenir el pressupost ajustat.

INGREDIENTS

- Espatlla de porc (3kg aprox. 12 persones)
- Suc de 2 llimones + 500 ml d'aigua
- 400 ml de conyac/whisky
- 500 ml d'oli d'oliva
- 2 cullerades sopera de Salsa Worcestershire (Perrins)
- 1 cullerada sopera de Tabasco (2 si el voleu amb un toc lleugerament picant)
- 1 cap d'alls
- 4 fulles de llorer
- 2 branques de romaní
- Herbes variades (orenga, sàlvia, etc)
- Sal


1) Posem a macerar la cuixa en tots els ingredients, durant 24 hores, idealment cada 6 hores, li hauríem de donar la volta, si ho feu amb un bol prou gran, quedarà gairebé tota la peça coberta.



2. Un cop han passat 24 h (aproximadament) marcarem la cuixa a foc viu en una paella o cassola gran 


3. Posem en una safata prou fonda, la peça ja marcada al tot el marinat dins del forn a 180ºC durant 2 hores. Al cap d'una hora li donarem la volta a la peça.



 4. Retirem tot el suc del porc i el passem a una olla amb prou capacitat, glassejem la placa del forn directament al forn amb una mica de vi de cuina o un altre alcohol per agafar les restes de la placa i ho aboquem també a l'olla on passarem el minipimer i deixarem reduir a foc viu amb una mica de maizena diluïda en llet perquè no faci grumolls


5. D'altre banda tornem el porc al forn sense suc durant un mínim 1 hora a 180ºC per tal de que quedi sec i torradet. Un cop cuit del tot si el voleu mantenir calent, baixeu el forn a 100ªC i deixeu-lo una estona més sense problemes.


6. Per tallar-lo trinxeu-lo com un gall d'indi, salsegeu i ho podeu acompanyar de puré de patates (Que és el que jo vaig fer), patates al caliu o cebes caramel·litzades.


Espero que us agradi. ¿Que feu vosaltres per a àpats amb tanta gent?

Fins a la propera!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada