dilluns, 9 de març del 2015

Pa multifarines

Avui finalment arriba la primera entrada de pa. Per fí!! El pa d'avui, es un pa multifarines, és una recepta bàsica i la podeu fer servir per netejar el calaix de les farines, però no us deixeu enganyar, es un gran pa, la barreja de farines li aporta un bon caràcter i afinar les proporcions als vostres gustos us pot portar a fer d'aquest pa, un fixe al vostre llibre de receptes.


Ingredients:

  • 250 g Farina Força
  • 250 g Farina de Kamut o de Faraò
  • 250 g Semolina
  • 250 g Farina integral Zamorana
  • 750 g Aigua
  • 20 g sal
  • 25 g llevat fresc


Com veieu aquest pa té una hidratació del 75% (750g líquid sobre 1000 g de farina). Es una bona hidratació, això li donarà una molla flonja, mantenint una massa molt còmoda de treballar. Tingueu en compte que si elimineu farina integral, la massa absorbirà menys aigua i per tant costara més de treballar.

La molla ha quedat així:



Mètode:

En aquesta ocasió he fet una segona fermentació en nevera, això us permet controlar els temps i us dona marge per la vida diaria.

1.- Barrejar tots els ingredients en un bol i amasar una bona estona (10 -12 minuts), jo proposo fer una mica d'amasat francès i després un parell de plecs, durant la primera mitja hora.

2.- He deixat la massa fermentant aproximadament 1h 45 minuts, clar que això depen de la temperatura ambient, al març a Barcelona, estavem al voltant de 20ºC a la cuina.

3.- Hem format les peces, 2 barrots i un pa rodó i ho hem posat tapat a la nevera en banetons 5 hores.

4.- He calentat el forn a 250ºC i he posat en compte les peces al forn, a la vegada hi he ficat mig got d'aigua tirat dins del forn i he tancat per fer una mica d'humitat, ja que el meu forn no te opció de vapor.

5.- Després de 15 minuts, he obert el forn i he deixat escapar el vapor i he baixat el forn a 200 - 210ºC on s'ha estat 25 minuts més fins a cumplir un total de 40 minuts.

El resultat ha estat molt bo, un pa tou (amb 3-4 minuts més de forn, hagués quedat més sec, però a mi m'agrada aixi), un pa saboròs gràcies a la farina integral i a la Semolina, ideal per entrepans, embotits o senzillament per torrar amb un bon oli.

Us recomano que el feu, es senzill i dona molt bon resultat i que, si us ve de gust, canvieu les proporcions. Ja em direu!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada