dimarts, 19 de gener del 2016

Pastis d'Aniversari amb Crema de Vainilla i Caramel


Aquest cap de setmana, teníem un aniversari a casa i vaig fer un pastís. A la família la nata no convenç gaire així que vaig pensar en fer una recepta amb crema i molt però que molt gustós. Érem 8 a casa i el pastís dona tranquilament per 10/12 persones. La recepta és original de la famosa cuinera Anna Olson.

INGREDIENTS:

Pastís:

170 g de mantega
290 g de sucre
300 g de farina
3 ous
2 cullerades d'extracte de vainilla
1,5 cullerades de llevat
Mitja cullerada de bicarbonat
200 ml de sèrum de llet / buttermilk

Crema de vainilla:

250 ml de llet
1 beina de vainilla
3 rovells d'ou
2 cullerades de midó (pots substituir per maizena)
2 cullerades de mantega



Salsa de Caramel:

200 g de sucre
3 cullerades d'aigua
1 cullerada xarop d'Agave/Blat de moro/Glucosa
200 ml de nata líquida


Glacejat:

170 g de mantega
500 g de sucre glaç
6 cullerades de llet
2 cullerades de extracte de vainilla


Aquest pastís requereix una mica d'organització, així que podem fer els 4 elements a la vegada, deixar-los refredar i després muntar el pastís.

- Per fer la Crema, posem a bullir la llet amb la pasta de la vainilla (obrim la beina i en treiem el contingut amb un ganivet sense tallar-nos) i el sucre.
- D'altre banda barregem els rovells i el midó fins que no hi hagi grumolls.
- Quan la llet estigui bullint l'aboquem poc a poc sobre els rovells sense deixar de remenar i ho tornem a abocar al foc remenant sense parar, fins que espessi.
- Apaguem el foc, afegim la mantega i un cop fosa deixem refredar com a mínim 1 h.


- Per fer la Salsa de Caramel posem l'aigua, el sucre i el xarop al foc i no remenem en cap moment, per evitar que s'enganxi, passem un pinzell amb aigua per les prets de tant en tant fins que agafi color ambre.

- Un cop tenim el punt afegim la nata amb compte perquè farà fumera i vapor, per tant amb unes barnilles grans.


- Per fer el Pastís primer calentem el forn a 175ºC
- Barregem mantega i sucre fins que estiguin ben integrats.


- Incorporem els ous (un a un) i la vainilla fins que estigui tot integrat.
- Tamisem els elements secs i n'afegim la meitat mentre batem, després el sèrum de llet i finalment la resta dels elements secs.
- En 2 motllos de 20 cm o be en dos cops, repartim be la massa i fornegem uns 30 minuts.


- Per fer el Glacejat barregem a la batedora la mantega i anem afegim el sucre en 3 parts, ens hem d'assegurar que quedi ben integrat els elements. a mig procés hi afegirem la llet i la vainilla.


- Per muntar el pastís, posem el primer pastís, i hi apliquem un cordo gruixut de glacejat fent un cercle a sobre i dins hi afegim crema amb un terç de la salsa de caramel barrejada, el cordó evitarà que s'escapi la crema.


- Posem el segon pis del pastís i apliquem una primera capa de glacejat, que permetrà que la segona capa quedi més polida i sigui més fàcil de fer. No cal que quedi perfecte ni molt menys, es una base.
- Deixem refredar 1 hora a la nevera.
- Afegim la segona i definitiva capa de glacejat.
- Per decorar la part superior amb el glacejat fem un cercle amb punts per tal de fer de límit per a la salsa de caramel.
- Barregem la resta de la Salsa de caramel amb la crema i la posem dins del cercle amb cura de que no desmunti l'estructura. La crema es espessa així que no us preocupeu, només cal posar la crema poc a poc.


Ja tenim el pastís fet, ara ja només queden les gaudir i disfrutar de la companyia!!

Espero que us animeu a fer-lo i ja em direu que us ha semblat. Si voleu no perdre-us cap recepta, apunteu-vos i rebreu per mail totes les actualitzacions.

Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada