dijous, 25 de juny del 2015

Melmelada de préssec

Ara que arriba l'estiu, les fruites estan en el seu millor moment i no m'he pogut resistir a fer la primera melmelada, és la forma perfecta de tindre la fruita durant tot l'any i sobretot, és molt fàcil!!!



INGREDIENTS: (per 3 pots com els de la foto)

1,5 Kg de préssecs sencers (1,100 kg pelat i sense ós)
450 g de sucre per Kg de pressec pelat (522 g en aquest cas)
Suc 1 Llimona

PROCEDIMENTS:

- Rentem be els pressecs (Us posso la foto per a que us feu la idea dels pressecs que he fet servir)


- Pelem, treiem l'os i tallem


- Hi afegim el sucre i el suc de la llimona i els deixem macerar unes 2 hores, això activa la pectina pròpia de la fruita i a més ens donara els liquids propis de la fruita per coure-la millor.

abans:

després:


- Ho possem a foc mig durant un total de 1h i mitja, quan portem 45 minuts i comenci a estar tou i perdi consistencia el pressec hi passarem la batedora de ma per deixar la consistencia que volguem, penseu que quan refreda sempre serà més espés.

Als 45 minuts:


Després de batre-ho:


- Deixeu-ho coure fins que tingui la consistencia que voleu i fiqueu-ho en pots.

IMPORTANT:

- Els pots cal bullir-los abans per esterilitzar-los
- Cal omplir els pots tant com sigui possible (això minimitza l'oxigen i fa més difícil que es faci malbé), tapar-los be i bullir-vos de 10 a 15 minuts i deixar que es refredi i es fara el buit i els podreu conservar tot l'any.

Animeu-vos, la melmelada es pot fer de qualsevol fruita i es boníssima per esmorçars o pastissos!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada