divendres, 30 d’octubre del 2015

Panellets I (Pinyons, Ametlles i Coco)


Tots Sants ja ha arribat, temps de castanyes, moniatos i PANELLETS, aquest any he decidit que m'hi ficaria de ple, aixi que he fet panellets de 5 tipus:

Pinyons
Ametlles
Coco
Codony
Xocolata

En aquesta primera entrada us explico com fer els 3 primers, no son gens difícils i veureu que els resultat es com a mínim de pasteleria digne (per no dir molt digne).

Els panellets tenen 2 parts, el massapà i el recobriment. Amb petites variacions el massapà es el mateix (ni se us ocurreixi posar-hi patata... només ametlla i sucre).

INGREDIENTS

1.- Pinyons

Massapà:

250 g de farina d'ametlla
250 g de sucre glaç
1 ou
Essència de llimona o ratlladura de llimona

Cobertura:

250 g de pinyons + 1 ou

2.- Ametlles

Massapà:

250 g de farina d'ametlla
250 g de sucre glaç
1 ou
Essència de llimona o ratlladura de llimona

Cobertura:

250 g de ametlla trossejada + 1 ou

3.- Coco

Massapà:

250 g de farina d'ametlla
250 g de sucre glaç
1 ou
50 g de coco ratllat

Cobertura:

100 g de coco ratllat + 1 ou


Per fer el massapà, barregeu amb paciència els ingredients fins que quedin ben barrejats i guardeu a la nevera amb paper film 12 hores.




Un cop el massapà ha reposat, haurem de fer les porcions pels panellets, 15 g en el cas dels pinyons i 20 grams en el cas del coco i les ametlles. Tradicionalment pinyons i coco són rodons i els d'ametlla llargs com una croqueta.



Ara passem els panellets pel recobriment ja siguin pinyons i ametlles amb ou o el coco sense l'ou. 


Abans de ficar al forn, pintarem amb ou, els de pinyons i ametlles


Ficarem al forn a 220ºC durant uns 10 minuts, procurant que no quedin secs.



Espero que us agradin, estigueu atents a la propera entrada per veure els panellets de codony i xocolata!!! 

Que tingueu una bona castanyada!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada