El plat d'avui és un plat tradicional, senzill de fer i, sobretot boníssim. L'altre dia vam anar al mercat i enlloc de comprar l'habitual morro de bacallà, vam comprar 2 penques sense espines, després de 48 h en aigua i d'haver canviat 4 vegades l'aigua, s'havien inflat fins al doble del seu tamany inicial i estaven a punt de sal per cuinar.
Una llista curta d'ingredients on no pot faltar el pa per sucar en el suc.
Ingredients:
2 Penques de bacallà
3 Patates mitjanes
1 Ceba
3 Grans d'all
Pebre vermell fumat
Xili
Oli verge d'oliva
Farina
Vi
El·laboració:
- Llavors tallem les patates i les afegim directament a la cassola, on les remenem amb la ceba i l'all.
- Un cop la patata agafa una mica de color, hi afegim el pebre vermell i el xili i remenem sense deixar que es cremi.
- Afegim 2 gots de vi i deiem que redueixi una mica l'alcohol i afegim aigua fins a cobrir les patates.
- Mentrestant treiem la pell del bacallà i el tallem en tacos, l'enfarinem i el fregim en oli ben abundant i calent (la pell fregida és una delicatessen, no la tireu)
- Mentre el suquet va reduint, hi afegim una cullerada de farina per ajudar a que espesi una mica.
- Un cop les patates estan gairebé fetes, afegim els tacos de bacallà i barregem be.
- Provem de sal i de liquid, i acabem de rectificar. Deixem coure 5-10 minuts per que es reparteixin els sabors.
- Emplatem i a punt per disfrutar-ho.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada