M'encanta anar al mercat o al supermercat i aprofitar els productes de temporada que estan molt be de preu, avui he trobat sardines gran molt be de preu i he decidit comprar-ne un kilo per fer-les escabetxades tal i com les fa la iaia.
Ingredients:
1 Kg sardines (grans a ser possible)farina (per fregir)
oli d'oliva
pebre vermell
alls
llorer
farigola
vinagre de vi negre
- Netegem les sardines, li treiem les escates, el cap i els òrgans interns, per fer-ho fàcil, tallem el cap i fiquem les tisores per la cloaca i tallem cap al cap, després posem el polze a l'obertura i el pugem cap al cap, sortirà tot el que no volem
- Fregim les sardines, enfarinant-les abans. Ho farem amb oli abundant.
- Un cop fregides les posem en un recipient resistent a la calor i en l'oli de la paella hi afegim la resta d'ingredients excepte el vinagre. Els alls sense pelar. Les quantitats depèn del gust de cadascú jo personalment he posar 2 fulles de llorer, un grapat de farigola, 6 alls sense pelar, 2 cullerades de pebre vermell dolç.
- Quan posem el vinagre aneu amb compte, ja que creix força, no el tireu de cop.
Un cop la fortor del vinagre així reduït (5-10 min), tirem l'escabetx a les sardines intentant que la majoria de les sardines quedin submergides. Deixem refredar i el posarem a la nevera com a mínim 2 dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada