diumenge, 18 d’octubre del 2015

Ajoblanco de Pera i Ametlles



Malgrat les sopes fresques normalment són més d'estiu,  no m'he pogut estar de fer-ne en ple mes d'octubre. Aquesta recepta es el primer plat ideal per a un segon contundent o be un sopar lleuger. 

Ingredients (4 persones)

1 kg de peres conference o herculina
150 g d'ametlles crues pelades
Oli
Vinagre de Xerès (o qualsevol no massa àcid)
Sal
Julivert
Pinyons




1) Deixar remullar les ametlles la nit abans amb un polsim de sal
2) Pelar i treure el cor de les pomes, tallar-les a quarts
3) Ficar a la picadora la pera, les ametlles, 1 got d'oli, mig litre d'aigua, un raig de vinagre i un polsim de sal.
4) Ara cal afinar els gustos, si el voleu més líquid, més fort de vinagre, més untuós... això ja va a gustos.
5) Per a fer l'oli de julivert, posem al minipimer oli, julivert i sal, i ho reservem en un biberó
6) Finalment torrem els pinyons en una paella fins que estiguin daurats

Per emplatar, posem l'ajoblanco, un raig d'oli de julivert (intentant fer gotes) i un petit grapat de pinyons torrats.



Espero que us agradi!! ¿Quines sopes fresques feu vosaltres?





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada