dimecres, 30 de setembre del 2015

Pastís de poma


Una de les receptes que volia fer amb la pasta de full que vaig fer l'altre dia era un pastís o "pie" de fruites i avui a la verduleria tenien unes pomes golden d'oferta, així que m'he decidit a fer-lo.

Aquest pastís ja sigui amb pasta de full pròpia o be comprada es fa en poc més d'1 hora, forn inclòs.

Ingredients:

Pasta de full, dues peces circulars (tapa i base)
4 pomes
Sucre moreno
1 ou per pintar (jo no en tenia i per això surt el pastis mes claret)

- Calentem el forn a 200ºC
- Pelem les pomes i les tallem a lamines traient els cors


- Posem mantega a una paella a foc viu, i un cop desfeta afegim la poma tallada



- A foc viu remenant amb una cullera de fusta, evitem que es cremi la fruita quan comenci a canviar de color afegim el sucre moreno i seguim remenant fins que s'estovi del tot la poma


- Estirem la pasta de full i la posem en un motllo pintat amb mantega millor si el motllo es desmuntable.


- Posem el farcit dins (intentem que no quedi massa líquid a la poma)


- Posem la tapa de dalt i ajuntem les 2 masses amb els dits o amb una forquilla


-Pintem amb ou (avui he fet curt d'ous i no en tenia)

- Coure uns 20-25 minuts segons el forn.


- Deixar refredar i disfrutar


El pastis es pot fer amb peres, codonyat, etc. Animeu-vos i ja em direu que us sembla









divendres, 25 de setembre del 2015

Codonyat



Arriba la tardor i els seus productes, hem estat tot l'estiu passant calor i comença a venir de gust elaboracions menys lleugeres. Avui us porto un company ideal de formatges, tant frescos com "semis" i com a part d'un esmorzar complert.

El codonyat, es el processat del codony, fruita curiosa, i fins jo sé, difícilment consumible en cru. Es cert que té un alt contingut en sucre (40%) però ben combinat fa un plats totalment equilibrat i sobretot boníssims.

INGREDIENTS:

2,5 kg de codony (2kg de codony pelat)
1,6 kg de sucre (800 g de sucre per kg de codony pelat)

Hi ha gent que hi afegeix llimona, per ajudar a espesar, però si tens una mica de temps, t'estalvies la llimona i només te fruita i sucre.

- Pelem i treiem els cors dels codonys i el tallem a trossos mitjans


- El barregem amb el sucre a capes (per facilitar la barreja) i el deixem 24 h que reposi. A mesura que la fruita reaccioni amb el sucre i el liquarà començant el procés. Evidentment durant les 24 h cal tapar-ho per evitar una oxidació excessiva del codony superficial

- Fem bullir el codony, uns 30-45 minuts a partir de que bulli, amb aquests volums, tarda 10-12 minuts en bullir, durant aquest procés ha de posar-se d'un color més ataronjat i estovar-se.


-Quan veiem que està prou cuit  hi passem el minipimer fins a deixar-lo en el gruix que vosaltres vulgueu, com més estona el tingueu més finet quedarà el codony.


- Per refredar-lo podeu fer blocs grans (sempre va be folrar els motllos amb film per tal de treballar-lo després o be directament ens motllos més petits directament. Deixar tota la nit a la nevera abans de desemmotllar-lo per tal de que solidifiqui.



Disfruteu-lo amb formatges, pasta o en entrepans....

Espero les vostres opinions


divendres, 18 de setembre del 2015

Pastis de formatge


Diumenge al matí i tens convidats a l'hora de dinar, has preparat entrants, primer i segon plat, però no tens res de postres, que fas?? Doncs molt fàcil, un fantàstic Pastís de formatge.

Fàcil, ràpid i sobretot boníssim, aquí us deixo com fer-ho.

INGREDIENTS

1 terrina de formatge tipus Philadephia
3 ous
3 iogurts (o be 375 g si el compreu en envàs de Kg)
10 cullerades de sucre (rases)
3 cullerades rases de Maizena
Mantega per a engreixar el motlle



- Barregem tots els ingredients, o be al minipimer o si teniu a l'amassadora, la idea en aquest procés es afegir-hi aire per a que creixi.


- Engreixem el motllo, això es molt important si el voleu desemmotllar i servir en una safata i per fer els talls més macos i que no s'enganxin


- Fiquem al forn 180º uns 30 minuts, per saber quan esta fet cal mirar amb un escuradents si esta sec. Penseu que els pastissos de formatge creixen al forn i després baixen d'alçada, no us espanteu un cop fred, que baixarà segur.


- Finalment si feu servir motlles de silicona, tenint en compte que la massa es líquida, cal posar una safata a sota, pot semblar banal, però seria la primera vegada que cau tot a terra.... :((


Uns postres ràpids, senzills i bonissims. Tingueu en compte que si poseu mitja cullarada menys de Maizena, serà una mica més flonjo, però també menys estructurat. Ja que cadascú te el seu punt, experimenteu i ja em direu com us agrada més a vosaltres.

Fins aviat!!

diumenge, 13 de setembre del 2015

Tyropitakia



Segons la Wikipedia, la Tyropitakia es la versió d'una mossegada de la Tiropita, que es un tipus de farcell de formatges grec.

En Brian, un neozelandès establert a Barcelona des dels anys 80, company de feina durant anys i company de tasts de vins em va passar aquesta recepta ja fa uns anys i des de llavors no falta a les meves celebracions i àpats on vulgui quedar bé!

La recepta original es amb massa filo, però en la majoria de tendes d'alimentació asiàtiques podeu trobar Wonton, que és molt més senzill d'utilitzar, però si voleu ser 100% fidels a l'original animeu-vos a utilitzar masa filo.

Ingredients

2 ous
100 g de formatge blau
100 g de Mozzarella
100 g d'Emmental
coriandre
Pasta Wonton o pasta filo



- Barregem tots els ingredients en una picadora fins a fer una pasta homogènia.



Farcim els Wonton i els tanquem en forma de caramel


Els fregim amb oli suau d'oliva o amb oli de gira-sol per a evitar que agafi un gust massa fort.


Proveu de fer-los i triomfareu, ràpids i saborosos.

Espero els vostes comentaris!!!!

dissabte, 12 de setembre del 2015

Cuixa d'anec, glasejada amb caramel de vi i gravy de verduretes



Estic fent neteja del congelador i hi he trobat dues cuixes d'ànec que van sobrar del dinar de Nadal i que ja demanaven amb cara de pena que les cuinés i vaig pensar que era un bon moment i vaig decidir improvisar una miqueta.

Es una recepta molt versàtil, el caramel de vi acompanya qualsevol carn blanca (pollastre, gall d'indi, conill, etc).

Ingredients: (2 persones)

- 2 cuixes d'ànec
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 1 pastanaga
- 1 got de vi negre
- vi de coure
- sucre moreno
- 1 cabdell d'herbes
- caldo de pollastre o de carn

Primer de tot hem de marcar les cuixes, un cop salpebrades, a la planxa a foc ben fort per marcar-les


Mentrestant en una safata de forn hi posem oli (en el meu cas jo hi vaig posar oli confitat que tenia en un pot de l'espatlla de xai de l'altre dia que vaig fer i que he de publicar), la pastanaga tallada a bastonets, la ceba tallada a juliana i els tomàquets a quarts i un rajolí de vi de cuina o vi blanc (a poder ser afruitat), hi posem l'ànec a sobre i al forn a uns 170ºC


Ho deixem 10 min que comenci a coure i hi posem el caldo, la quantitat no es fixa, però penseu que us permetrà després fer-ne la salsa/gravy.

Al cap de 90 minuts aproximadament treiem la safata del forn, treiem el líquid i tornem l'ànec al forn perquè quedi cruixent.

Per fer la salsa/gravy passem el suc i les verdures pel minipimer, i reduïm a la paella, en cas de que sigui molt líquid podem afegir una mica de mido (maizena) dissolta en el mateix líquid.



Per fer el caramel de vi, posem el got de vi a la paella i hi afegim el sucre, ajudem a desfer-lo amb una cullera de sucre i deixem reduir fins que faci un caramel flexible i consistent (se que la foto no és la millor però s'aprecia la textura..)



Per muntar el plat, posem les cuixes amb el caramel per sobre i al costat la salsa, jo us proposo fer un petita torre d'arròs bullit per acompanyar però la presentació queda a la vostra imaginació



Espero que us agradi i us animeu a fer-ho. Com sempre, espero els vostres comentaris.