Arriba la tardor i els seus productes, hem estat tot l'estiu passant calor i comença a venir de gust elaboracions menys lleugeres. Avui us porto un company ideal de formatges, tant frescos com "semis" i com a part d'un esmorzar complert.
El codonyat, es el processat del codony, fruita curiosa, i fins jo sé, difícilment consumible en cru. Es cert que té un alt contingut en sucre (40%) però ben combinat fa un plats totalment equilibrat i sobretot boníssims.
INGREDIENTS:
2,5 kg de codony (2kg de codony pelat)
1,6 kg de sucre (800 g de sucre per kg de codony pelat)
Hi ha gent que hi afegeix llimona, per ajudar a espesar, però si tens una mica de temps, t'estalvies la llimona i només te fruita i sucre.
- Pelem i treiem els cors dels codonys i el tallem a trossos mitjans
- El barregem amb el sucre a capes (per facilitar la barreja) i el deixem 24 h que reposi. A mesura que la fruita reaccioni amb el sucre i el liquarà començant el procés. Evidentment durant les 24 h cal tapar-ho per evitar una oxidació excessiva del codony superficial
- Fem bullir el codony, uns 30-45 minuts a partir de que bulli, amb aquests volums, tarda 10-12 minuts en bullir, durant aquest procés ha de posar-se d'un color més ataronjat i estovar-se.
-Quan veiem que està prou cuit hi passem el minipimer fins a deixar-lo en el gruix que vosaltres vulgueu, com més estona el tingueu més finet quedarà el codony.
- Per refredar-lo podeu fer blocs grans (sempre va be folrar els motllos amb film per tal de treballar-lo després o be directament ens motllos més petits directament. Deixar tota la nit a la nevera abans de desemmotllar-lo per tal de que solidifiqui.
Disfruteu-lo amb formatges, pasta o en entrepans....
Espero les vostres opinions
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada