dimecres, 30 de setembre del 2015

Pastís de poma


Una de les receptes que volia fer amb la pasta de full que vaig fer l'altre dia era un pastís o "pie" de fruites i avui a la verduleria tenien unes pomes golden d'oferta, així que m'he decidit a fer-lo.

Aquest pastís ja sigui amb pasta de full pròpia o be comprada es fa en poc més d'1 hora, forn inclòs.

Ingredients:

Pasta de full, dues peces circulars (tapa i base)
4 pomes
Sucre moreno
1 ou per pintar (jo no en tenia i per això surt el pastis mes claret)

- Calentem el forn a 200ºC
- Pelem les pomes i les tallem a lamines traient els cors


- Posem mantega a una paella a foc viu, i un cop desfeta afegim la poma tallada



- A foc viu remenant amb una cullera de fusta, evitem que es cremi la fruita quan comenci a canviar de color afegim el sucre moreno i seguim remenant fins que s'estovi del tot la poma


- Estirem la pasta de full i la posem en un motllo pintat amb mantega millor si el motllo es desmuntable.


- Posem el farcit dins (intentem que no quedi massa líquid a la poma)


- Posem la tapa de dalt i ajuntem les 2 masses amb els dits o amb una forquilla


-Pintem amb ou (avui he fet curt d'ous i no en tenia)

- Coure uns 20-25 minuts segons el forn.


- Deixar refredar i disfrutar


El pastis es pot fer amb peres, codonyat, etc. Animeu-vos i ja em direu que us sembla









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada