diumenge, 16 d’agost del 2015

Sushi de salmó (Makis)


Fa ja uns dies quan van re-estrenar el mercat del ninot, a una tenda molt propera (algun dia la recordare i editaré aquesta entrada) hi vam trobar uns trossos de salmó ideals per fer sushi, en varem comprar i el vam guardar i aquesta setmana ens vam animar a fer-lo, aixi que a primera hora del matí el vam passar del congelador a la nevera i a mitja tarda estavem preparat per cuinar.  ボナペティ!!

Ingredients: (per 2 / 3 rotllos de sushi)

200 g d'arrós de Sushi
230 g d'aigua
30 ml vinagre d'arros
20 g de sucre
sal
Salmó
1 Pastanaga
1 Pepino (jo no en tenia)
Fulles d'alga nori
Wasabi

- El primer que cal fer es rentar MOLT BÉ l'arrós, ho farem amb un colador i deixar que hi caigui aigua una bona estona fins que l'aigua de l'arrós no surti blanca, una altre opció es fer 3/4 rentades i deixar-lo sumergit en aigua 15 minuts, fem una esbandida final i ja el tenim.

- Posem l'arrós a un pot o olla petita amb l'aigua, i deixem destapat fins que arrenqui el bull, un cop arranca ho faci, el tapem i baixem el foc al minim, deixem coure uns 7 minuts més SENSE DESTAPAR, si teniu ana tapa trasparent millor.  Quan s'hagi evaporat l'aigua, apaguem el foc i el deixem 10 minuts més dins l'olla.

- Un cop tenim l'arros fet, el barrejem en un bol amb el vinagre, el sucre i la sal i encara que no sigui mooolt ortodoxe, remanem amb una cullera sense xafar-lo i el deixem refredar. Si voleu ser més puristes, consulteu aquest link de Pepekitchen.


- Tallem el salmó, pepino, pastanaga (i qualsevol cosa que volgueu posar dins del rotllo: alvocat, surimi, etc...)

- Disposem una fulla d'alga nori a sobre l'alfombreta amb la part brillant en contacte amb l'alfombreta


- Ens mullem be una ma (recomano deixar-vos un bol amb aigua per anar mullant la ma) agafar arros i posar-lo en el 75% del nori deixant una part sense al final. L'arros no l'heu de xafar, el poseu i l'apreteu una mica per fer una capa, però no el xafeu massa o farà una pasta.


- Pintem amb wasabi (tranquils que no picarà massa després), amb un dit, hi fem una tira


- Posem la pastanaga, pepino, etc... i després el peix.


- Comencem a embolicar, cada gir, s'ha d'apretar una mica, al principi queda un quadrat però després el podeu fer rodo. 


- Per tallar, us recomano mullar una mica el ganivet (per a que no s'enganxi i el xafi) tallem per la meitat i després fem 3/4 trossos de cada meitat, entre 6 i 8 makis de cada rotllo.

- Ho disposeu en una safata que anirà a la nevera si no el menjeu inmediatament i no el deixeu gaire estona o l'arrós es secara i es pot fer malbé el peix.


- Suqueu-ho amb Soja, una miqueta de wasabi i gengibre encurtit i a disfrutar!!

Espero com sempre que us agradi i podeu comentar com el feu vosaltres o llocs bons on menjar-ne.

Itadakimasu!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada