INGREDIENTS: (Per a 4 persones)
Fusilli
5 tomaquets madurs (que infusionarem amb un oli amb herbes i espècies)
200 g de tires de bacon
200 ml de nata per a cuinar (18% MG)
1 bossa d'espinacs crus (2/3 racions)
250 g de mató o ricotta
Nota: Si només teniu nata de montar (35%MG) només cal diluir amb la mateixa quantitat de llet i obteniu nata de "cuina"
- Si teniu la sort que heu fet un rostit el cap de setmana i teniu oli aromàtic, aquest es l'oli que heu de fer servir per confitar els tomàquets, sino, infusioneu-los en un oli on hi afegiu, uns alls, especies diverses (pebre negre, sal, clau, nou moscada i pols de 5 espècies) i herbes aromàtiques (orenga, romaní, farigola, etc). Els tomaquets els posem pelats, aixi agafaran més gust i no ens trobarem la pell a la salsa.
- Posem a bullir aigua abundant on hi tirarem una mica de sal, afegim els Fusili i coem 8 minuts, després colem i reservem.
- Fregim el bacon a una paella ben gran (després hi posarem espinacs i la pasta). Un cop fregit glasegem amb vi de cuina o brandy i deixem reduir.
- Afegim els tomaquets tallats de qualsevol manera, no cal que feu daus, penseu que com que estan confitats gairebé desapareixeran, deixaran tot el gust però no ens els trobarem.
- Afegim la nata i salpebrem per primera vegada, deixem que redueixi una mica i agafi cos.
- Ara és l'hora dels espinacs, si no son de bossa, netegeu-los i treieu les parts blanques, només farem servir fulles. Us recomano fer-ho en 2 cops, ja que a la bossa ocupen molt però un cop les calentes mermen molt ràpid.
- Un cop els espinacs han reduit prou i s'han integrat a la salsa es el moment d'afegir la pasta cuita i encara al foc comencem a remenar.
- Un cop tot integrat, apaguem el foc i encara sobre els fogons amb el calor residual esmicolem a sobre el mató i barregem be.
- Com tots aquests plats, servim calents tant aviat com surten de la cuina. És una recepta saborosa que no necesita ni olis aromàtics ni formatges ratllats, però per suposat per a gustos colors i si us agrada no us priveu.
I vosaltres, quines receptes de pasta en plat únic us queden millor? Espero els vostres comentaris.
Fins aviat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada