dijous, 20 d’agost del 2015

Fusilli amb bacon, espinacs i mató



Hi ha dies en que et ve de gust un plat contundent de pasta, un plat únic, saborós, complert i a poder ser que no sigui una bomba calòrica. No ens enganyem, no es un plat baix en calories, però no és massa excessiu i de tant en tant us ho podeu permetre.

INGREDIENTS: (Per a 4 persones)

Fusilli
5 tomaquets madurs (que infusionarem amb un oli amb herbes i espècies)
200 g de tires de bacon
200 ml de nata per a cuinar (18% MG)
1 bossa d'espinacs crus (2/3 racions)
250 g de mató o ricotta

Nota: Si només teniu nata de montar (35%MG)  només cal diluir amb la mateixa quantitat de llet i obteniu nata de "cuina"

- Si teniu la sort que heu fet un rostit el cap de setmana i teniu oli aromàtic, aquest es l'oli que heu de fer servir per confitar els tomàquets, sino, infusioneu-los en un oli on hi afegiu, uns alls, especies diverses (pebre negre, sal, clau, nou moscada i pols de 5 espècies) i herbes aromàtiques (orenga, romaní, farigola,  etc). Els tomaquets els posem pelats, aixi agafaran més gust i no ens trobarem la pell a la salsa.

- Posem a bullir aigua abundant on hi tirarem una mica de sal, afegim els Fusili i coem 8 minuts, després colem i reservem.

- Fregim el bacon a una paella ben gran (després hi posarem espinacs i la pasta). Un cop fregit glasegem amb vi de cuina o brandy i deixem reduir.


- Afegim els tomaquets tallats de qualsevol manera, no cal que feu daus, penseu que com que estan confitats gairebé desapareixeran, deixaran tot el gust però no ens els trobarem.

- Afegim la nata i salpebrem per primera vegada, deixem que redueixi una mica i agafi cos.


- Ara és l'hora dels espinacs, si no son de bossa, netegeu-los i treieu les parts blanques, només farem servir fulles. Us recomano fer-ho en 2 cops, ja que a la bossa ocupen molt però un cop les calentes mermen molt ràpid.



- Un cop els espinacs han reduit prou i s'han integrat a la salsa es el moment d'afegir la pasta cuita i encara al foc comencem a remenar.


- Un cop tot integrat, apaguem el foc i encara sobre els fogons amb el calor residual esmicolem a sobre el mató i barregem be.



- Com tots aquests plats, servim calents tant aviat com surten de la cuina. És una recepta saborosa que no necesita ni olis aromàtics ni formatges ratllats, però per suposat per a gustos colors i si us agrada no us priveu.

I vosaltres, quines receptes de pasta en plat únic us queden millor? Espero els vostres comentaris.

Fins aviat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada