dijous, 6 d’agost del 2015

Orxata de xufa cassolana



¿Que millor per refrescar l'estiu que una bona orxata? Doncs una orxata feta a casa, freda o glaçada, per disfrutar-la tant com vulguis i sense deixar-te la butxaca ni invertir-hi una eternitat en fer-la.

Veureu que és una recepta senzilla (3 ingredients) i rápida (si la feu amb aigua freda la podeu consumir un cop feta). Això si, una batedora de peu (una blender) és més que recomanable, o amb el minipimer se us pot fer etern.

¿On podeu trobar xufes? Jo a Barcelona les compro a Casa Perris al born, en coneixeu d'altres? Deixeu-les als comentaris.


Ingredients:

1,5 l d'aigua
250 g de xufes (seques)
150 g de sucre

Blender, colador, drap de cuina o xarxa.

Preparació:

- Netegem les xufes, (hi ha moltes receptes que les deixen hidratant-se tota la nit, la meva experiencia es que si les maxaquem be al blender, no cal)



- Posem al blender les xufes (sense el líquid clar), i el sucre.



-Li afegim mig litre d'aigua (farem 3 mitjos litres) a poder ser freda.


-Barregem una bona estona, fins que veiem que no queda cap troç gran de xufa



- Afegim mig litre més d'aigua i li donem una altre sessió al blender i ho colarem. Per tal de colar-ho jo he improvisat un colador xinés amb un drap de coto (net!!!) o una xarxa de llegums.




-Afegim la resta de l'aigua al blender per netejar i colem. Per recuperar el màxim de liquid, amb les mans netes, fem un farcell amb el drap i l'apretem amb les mans i així recuperarem el màxim de líquid.


Si recupereu be el liquid, tindreu un rendiment deentre 1,250 i 1,450 per cada 1,5 l d'aigua.

L'orxata millora si es freda, apart de fer-la amb aigua freda, jo us recomano refredar-la a la nevera, us durarà un parell de dies, però dubto que arribi a les 24 hores....

Espero que us agradi i us animeu a fer-la, espero els vostres comentaris.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada