Aquests reis com que m'he portat molt be durant l'any, m'han portat una cocotte i tenia moltes ganes d'estrenar-la. Així que estava molt clar que tenia que la recepta adequada per estrenar-la era un estofat fet amb temps i que treiés el millor de la cocotte.
Aquesta recepta, és un clàssic renovat, un estofat de carn magra de porc però fet a amb espècies i xocolata cosa que li dona molt de sabor i per suposat anima a sucar-hi pa.
INGREDIENTS (4 persones)
600 g de carn magra de porc2 cebes de figueres grans
400 g de tomàquet trossejat
1 cullerada de tomàquet concentrat
350 ml de vi negre
1 culleradeta de comí molt
2 culleradetes de pebre vermell molt
ratlladura d'una llimona
1 raig de vinagre balsàmic
30 g de xocolata
Pebre, oli, sal
- Escalfem la cocotte (es pot fer amb una olla normal, però la cocotte aporta un extra de temperatura).
- Posem oli i afegim la ceba tallada en juliana, amb una mica de sal.
- Quan estigui rosa, hi afegim un all picat
- Sense que es faci massa l'all, afegim el llorer i les especies, que desprenguin les seves olors.
- Afegim la carn (que ha d'estar tallada en trossets "de boca") i deixem que agafi una mica de color
- Ara toca afegir el tomàquet a trossets, el tomàquet concentrat (que li donarà més gust sense tant líquid) i el vinagre balsàmic (important no posar vinagre normal de vi, volem la dolçor del balsàmic)
- Finalment afegim 350 ml de vi i la xocolata, deixem que es desfaci i comenci a bullir i baixem el foc. Tapem i deixem coure durant com a mínim una hora, vigilant que no ens quedem sense líquid. És important deixar-ho a foc baix, anirà assentant els sabors i farà la carn tova i suau.
Es una recepta clàssica, de menjar del d'abans però estic segur que us encantarà. proveu-lo i no us defraudarà.
Fins aviat!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada