Aquest nit és la revetlla de Sant Joan i avui no poden faltar els petards i sobretot les coques. Per carnestoltes us vaig presentar la recepta de la coca de llardons i avui tota la de fruita i pinyons.
Aquesta coca és molt versàtil, si t'agrada la fruita o no, farcida de trufa, nata, crema, o potser la crema a sobre... escolleix com te la vols menjar.
La recepta es lleugerament modificada del llibre COQUES d'el mestre Xavier Barriga
INGREDIENTS: (2 coques)
500 g de farina de força
100 g de sucre
100 g de mantega
3 ous
10 g de sal
190 g d'aigua
35 g de llevat fresc
Pell de mitja llimona ratllada
Canyella
Pinyons
Fruita confitada
Farcits opcionals (crema, nata, trufa, etc...)
PROCEDIMENT:
- Barregem tots els ingredients excepte mantega i llevat, quan estiguem a mig procés de amassat hi afegirem el llevat i gairebé al final hi afegirem el llevat.
- Deixar fermentant en un bol amb oli durant aproximadament 1h 30 ( Si fa molta calor amb 1 hora i poc n'hi haurà prou)
- Dividim i fem una bola amb la massa, deixem reposar una mica (uns 10-15 min) i formem.
- Pintem amb ou batut amb una mica de sal
- Posem la fruita apretant una miqueta cada cop i deixem fermentar una hora aproximadament.
- Calentem el forn a 190ºC
- Afegim els pinyons i el sucre granulat
- Couem al forn uns 15 minuts
Espero que us animeu a fer-les i espero les vostres fotos i comentaris!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada