divendres, 3 de juliol del 2015

Mousse de xocolata



Aquest cap de setmana vàrem celebrar el sant de la petita de la casa, i pel dinar familiar vam fer un primer plat en format de petits "platillos", esberginia farcida de segon i un impressionant Mousse de xocolata que va fer les delicies de petita i grans.

Aquesta recepta es una variació del pastís de crema de xocolata de la Mercé del blog Cuina per a llaminers, així que té una gran part del crédit. Gràcies Mercè.

Una de les avantatges d'aquest Mousse es que no calen moltes hores ni té una dificultat extrema, això si, un cop fet, l'hem de deixar un minim de 3 hores a la nevera, per suposat, el podeu fer la nit abans i us ho treieu de sobre.

La recepta té dues parts, la base i la mousse propiament dita.

Aquest mousse esta fet amb un motllo de 19 cm desmontable i 10 cm d'alt. si ho feu en un motlle més gran quedarà més baix, per a que us feu una idea, d'aquest pastis en van menjar un trocet més que digne 12 persones, penseu que és molt suau, però no us en menjarieu un quart de pastís sense una aposta....

Ingredients per a la Base:

2 ous
40 g sucre
40 g de farina
Ratlladura de llimona

Ingredients per la Mousse

400 g de nata líquida
200 ml de llet
4 rovells d'ou
2 clares d'ou
50 g de sucre (a mi m'agrada menys dolça i amb més gust a xocolata, si voleu més dolç podeu posar fins a 75g de sucre)
25 g de midó de blat
300 g de xocolata negra (70%) si el voleu més suau, podeu fer servir xocolata amb llet
5 fulles de gelatina
sal


Base:

- Separem clares i rovells
- Barregem els rovells amb els sucre fins que comenci a blanquejar... no montar els rovells o despres fara grumolls.
- Montem les clares amb la resta del sucre.
- Barregem en un vol els rovells amb la farina tamissada, la llimona i finalment les clares. Barregeu bé, sobretot abans de afegir les clares.
- Poseu la barreja en el motllo untat  amb una mica d'oli perque no s'enganxi.
- Coure uns 8-10 minuts a 180ºC, i deixar refredar




Mousse:

- Hidratem la gelatina en aigua freda com a minim 10 minuts.
- Per una banda escalfem nata i llet barejades.
- Blanquejem els rovells amb el sucre i la sal amb les barilles, i després afegim el mido i acabem de barrejar.
- Afegim la barreja dels rovells a la nata al foc i anem remenant sense parar, bastant ràpid farà una crema que anirà espesant.
- Abocar la crema sobre la xocolata (jo la compro a can Perrís en format com de gomets que la fa molt comode de desfer i treballar) i remenar.
- Un cop la crema sigui homogenia i encara calenta, afegim les fulles de gelatina i remenem.
- Quan ja sigui tebia hi afegim les clares montades, remanem sense desmontar massa les clares, però integrant-ho bé.
- Ho afegim al motlle amb la base ja freda (temperatura ambient) i ho deixem un minim de 3 hores a la nevera. Per suposat ho podeu fer la nit abans.



Espero que us agradi i us animeu a fer-lo, com veieu es molt fàcil. Espero els vostres comentaris!!




1 comentari: