Vaig parlar amb en Brian, que organitzava una nova cata de vins (ja en parlarem un mica més endevant) i vam quedar que jo portaria el pa. Un pa per acompanyar embotits i algun plat més consistent, i per tant vaig decidir fer un pa gran d'una sola peça, amb aspecte de pagès, però sense ser tant canònic, i això és el que va sortir:
Ingredients:
300 g Masa mare (migrant de 100% a 60%) pels càlculs, considerarem 100%
500 g Farina Panificable
250 g Farina de Força Eco
250 g semola rimancinatta
125 g Farina Zamorana Integral
742 g Aigua (70% Hidratació)
20 g sal
2 g llevat fresc
Finalment 1275 g de farina / 892 g aigua
Barregem tots els ingredients sense caure en la tentació d'afegir-hi més farina, amb tota aquesta masa (2,3 Kg) necessitarem uns 15 minuts a ma. Que no us faci por, amb l'amasat francès no és cap problema, si us canseu, deixela descansar 5 minuts i torneu-hi, veureu com la masa ha avançat en el procés d'amasat "sola".
Un cop amasat a la nevera, jo la vaig deixar 15,30 h (des de les 6 pm fins 9,30 am), la Masa Mare ens dona molta flexibilitat amb el temps de fermentació.
Pel matí la vaig treure del forn i la vaig deixar atemperar 1,30 h, però aquest també es un valor que podeu modificar en funció de la vostre disponibilitat.
La segona fermentació va ser poc més que l'excusa per calentar de veritat el forn. 1h 15' després de formar i amb un tallet on volia que grenyés i a punt per entrar a coure.
Forn: 15 minuts amb vapor i calor només abaix
1 h un cop deixem sortir el vapor a una temperatura 210ºC
Quan surt del forn, se que es difícil, però deixeu-lo refredar unes quantes hores... us serà més fàcil de tallar i serà més estable.
Finalment va sortir aquesta preciositat del forn
i la molla
Us ensenyaria més molla però se'l van menjar abans de tenir-ne temps. ;)
Espero que us agradi.
Fins aviat,
Cuiner Nocturn
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada