dilluns, 23 de novembre del 2015

Sopa de xampinyons


Un dels clàssics de les sopes/cremes de sobre son les de xampinyons, i potser ens hem acostumat a aquestes, però quan les fem casolanes és una autentica festa del sabor, ple de matisos i com gairebé sempre, en aquest blog, molt fàcil de fer.

Ingredients:


1 Kg de xampinyons naturals
100 g Farina d'arròs
Mantega
Oli
Sal
Pebre Negre molt
2,5 litres de caldo (pollastre o verdura)

- Netegem be els xampinyons i els hi treiem el peu.



- Tallem a lamines els xampinyons, reservant-ne 4 per al final, els sofregim amb mantega i oli fins que estiguis cuits. Un cop cuits salpebrem.


- D'altre banda fem una espècie de beixamel, fonem mantega en un pot i quan ja esta líquida hi tirem la farina d'arròs i remenem amb unes barnilles fins que creixi


- Afegim els bolets i remenem be



- Tirem el caldo i ho deixem coure, uns 20-25 minuts.
- Passem el minipimer, deixant-lo tant fi o gruixut com ens agradi
- Tallem a dauets els xampinyons que queden, els passem per la paella, salpebrem i flamegem amb conyac o vi de cuina per donar un extra de sabor.



Ara que arriba l'hivern, una sopa ve molt de gust, aquesta sopa la podeu guardar en una bossa o tupper al congelador per si en feu de més.

Disfruteu-la!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada